fbpx
delavnica

“MoDERATOR”
uspešno vodenje pogovora

Moderator je oseba, ki s pomočjo različnih metod in tehnik skupinam pomaga pri ustvarjanju novih idej, vzpostavljanju sodelovanja, sprejemanju odločitev, reševanju problemov in podobno. Spodbuja način komunikacije, ki načeloma vodi k boljšim rezultatom dela skupine in doseganju zastavljenih ciljev. Naučili se bomo vzpostaviti varen komunikacijski prostor in načinov, kako spodbujati interakcijo vseh udeležencev skupine, tudi tistih, ki se načeloma držijo bolj v ozadju.

Datum: 15 in 16. maj 2020
Lokacija: ABC HUB, Letališka cesta 3, Ljubljana

Znanje bomo pridobili skozi konkretna doživetja, saj si tako bolje in dolgoročneje zapomnimo. Poudarek bo predvsem na izkustvenem učenju; veliko bo samostojnega dela, dela v parih in v skupini. Izobraževanje bo intenzivno, saj bomo vztrajno premikali meje vaše cone udobja.

Spoznali bomo tudi razlike pri moderiranju različnih tipov dogodkov: okrogle mize, intervjuji, skupine, uradni dogodki. Poudarek bo na aktivnem poslušanju in postavljanju pravih vprašanj ob pravem trenutku, da iz govorcev pritegnemo čim več dobre in pristne vsebine. Pogledali si bomo različne nivoje domačnosti moderatorja ter kako na različne načine aktivirati občinstvo ter spodbujati debato, da vsi poslušali od dogodka dobijo maksimalno vrednost zase. 

 

blank
Delavnico smiselno povezujejo štiri sklopi: 

1. sklop: Tehnike moderiranja različnih aktivnosti (npr. sestanek, brain storming, letni razvijni pogovor) in dogodkov (npr. okrogla miza, slavnostna večerja, predstavitev izdelka). 

2. sklop: Usmerjanje skupine in ustvarjanje varnega prostora med vsemi udeleženci aktivnosti.

3. sklop: Aktivno poslušanje, ustvarjanje dialogov in vodenje z vprašanji.

4. sklop: Moderiranje v različnih okoljih (npr. prodajni sestanek, timsko usklajevanje, javni nastop…).

120 EUR

je tvoj vložek za sodelovanje na strokovni delavnici, ki jo skupaj vodita Sabina Đuvelek in Jan Kovačič.
Na delavnici bo sodelovala majhna skupina udeležencev, zato lahko pričakujete zelo praktično delavniško delo.
Naše delavnice vedno sledijo ideji sodelovalnega učenja, zato boste tekom delavnice pridobili konkretno izkušnjo
priprave odličnega trenerskega nastopa in konkretne, realne ter iskrene povratne informacije. Vse z namenom
osebne in karierne rasti. Lahko pa se odločite za prijavo na celoten sklop TRENER + MODERATOR + COACH in
prihranite kar 60 EUR.
blank
blank
Sabina Đuvelek se strokovno ukvarja s coachingom in razvojem programov, ki spodbujajo proaktivnost in učinkovitost. Osredotoča se na strateški razvoj, vključno s konceptualizacijo in implementacijo novih projektov. Trenutno dela doktorat – smer aplikativne psihološke študije, v okviru katerega raziskuje učinke coachinga na delovno zavzetost, emocionalno inteligentnost in učinkovitost pri delu. Dela kot vodja mreže internega coachinga na Petrolu d.d. in je odgovorna za razvoj mreže coachev s poudarkom na ‘perfromance’ coachingu. S pomočjo mreže coachev spodbujajo odličnost zaposlenih in prevzemanje odgovornosti za lasten razvoj.

Pred tem je bila strokovna direktorica Zavoda Ypsilon. Zadolžena je bila za strateški razvoj organizacije, razvoj novih projektov in sodelovanje s poslovnimi partnerji ter nacionalnimi in evropskimi organizacijam. Sabina je tudi pobudnica številnih projektov, ki omogočajo mladim tako osebni kot tudi karierni razvoj, kot npr. izobraževalni program “Y.business” in vseslovenska akcija “Slovenija – mentorska država”. V 2016 je bila kot ena od perspektivnih mladih iz Slovenije izbrana za sodelovanje v programu “Tech Innovation & Entrepreneurship Fellowship Program”, v okviru katerega se je udeležila izmenjave v Chicagu, kjer je delala in se učila v organizaciji “Network for Teaching Entrepreneurship”.

Jan Kovačič je organizacijski psiholog, svetovalec in idejni vodja projektov uporabna psihologija. Je specialist za razvoj osebnostnih potencialov, ki pri svojem delu zasleduje moto »Dobrim pomagam biti še boljši.« Največkrat se pojavi v vlogi coacha in izobraževalnega trenerja na teme povezane z emocionalno inteligentnostjo, medosebnimi odnosi, transakcijsko analizo, učinkovito komunikacijo in vodenjem.  

Trenutno je doktorski študent iz področja psihologije osebnosti na Univerzi v Ljubljani. Poleg univerzitetnega študija psihologije je zaključil tudi specialistični študij psihoterapije transakcijske analize na IPSA inštitutu. Kot coach je vključen v stalno supervizijo pri certificiranem supervizorju iz organizacijske transakcijske analize iz Nizozemske. S tem skrbimo za stalen strokovni razvoj, da smo vedno lahko na voljo našim poslovnim partnerjem.

V zadnjih treh letih je vodil več kot 300 izobraževalnih dogodkov in sodeloval s približno 1500 udeleženci, ki so se udeležili različnih treningov in delavnic. Poleg vseh izkušenj najbolj ceni priložnost, da se vedno znova uči tudi od udeležencev in s tem bogati svoje izkušnje. 

imate vprašanje?
pišite nam.

Veseli bomo vsakega kontakta in se potrudili, da vam odgovorimo,
vas povabimo na kavo ali čaj in ustvarimo okoliščine za uspešno partnerstvo.

#UporabnaPsihologija

Jan Kovačič, univ. dipl. psih.,
direktor, vodilni svetovovalec in coach

Ljubljana, Slovenija

Mobi: 031-753-802
E-pošta: jan@uporabna-psihologija.si

 

Naziv: Uporabna psihologija in coaching, poslovno svetovanje, d.o.o.
Davčna številka: SI56114257
Matična številka: 9544160000
TRR odprt pri REVOLUT: LT30 3250 0343 7908 2909

BIC REVOLUT: REVOLT21

 

V podjetju tesno sodelujemo tudi z drugimi strokovnjaki in strokovnimi združenji:
Društvo psihologov Slovenije in Društvo študentov psihologije Slovenije
Inštitut za integrativno psihoterapijo in društvom Sinta v okviru SKZP
Slovenskim coaching združenjem

Center za psihodiagnostična sredstva, d.o.o. in Taktika plus d.o.o.
Platformo IXLY za e-coaching in e-testiranje.