fbpx

NAŠ TIM in o podjetju uporabna psihologija

Tim podjetja Uporabna psihologija predstavlja praktično usmerjene psihologe. Podjetje Uporabna psihologija pa platformo in znamko, ki vas navduši za psihologijo. Povezuje nas prepričanje, da bi psihologija morala biti bližje ljudem. Verjamemo, da lahko prav vsak izmed nas uspešneje dosega cilje, napreduje v svoji karieri in v svoje življenju čuti več zadovoljstva, zdravja in zavzetosti.  Naš namen je podpreti vaš uspeh. To storimo tako, da do posameznikov in v podjetja pripeljemo uporabno psihologijo. Pri tem vsi člani tim Uporabna psihologija stalno skrbimo za odličnost in sledimo temeljnim vrednotam pri našem delu. Pričakujete lahko coachinge, delavnice, izobraževanja in svetovanja, kjer velja pozitivna soodvisnost, prilagodljivost in uporabna vrednost.  Vedno sledimo ideji 80% izkustvenih vsebin in 20% teorije. Znanje pridobivamo skozi konkretna doživetja, saj si tako bolje in dolgoročneje zapomnimo. Trudimo se, da je vaš čas vedno koristno uporabljen zato bo uporabna psihologija vedno intenzivna, saj bomo vztrajno premikali meje vaše cone udobja.

NAŠE VREDNOTE

Uporabnost.

Opažamo poplavo psiholoških orodij in člankov, ki niso nujno dobri. Mnogi uspešni “life coachi” ali pa še huje “psihoterapevti”, se zelo uspešno prodajajo, hkrati pa so strokovno šibki, ne sledijo etičnim standardom in vrednotam psihološke stroke. Na drugi strani pa smo psihologi, ki nekoliko težje predstavljamo naša znanja in orodja na preprost ter praktično uporaben način. To JE naš tim pripeljalo, da smo se odločili za pristop uporabna psihologija, kjer so vsi izdelki takoj uporabni v praksi.

 

 

Prilagodljivost.

Stalno smo bili obkroženi z “vsevednimi” učitelji in svetovalci, ki so zelo frontalno predajali svoje znanje. Odločili smo se, da to ni naš pristop. Tim uporabna psihologija stalno skrbi, da smo partnerji v razvoju. Pri svojem delu uporabljamo sodelovalno in izkustveno učenje. Stalno prilagajamo svoje delo in strmimo k temu, da uporabite svoje že obstoječe znanje ter izkušnje. Naša naloga pa je, da vas podpiramo in usmerjamo z uporabo smiselnih strategij za doseganje ciljev. Prilagodljivost je temelj našega dela v podjetju Uporabna psihologija.

 

Odličnost.

Pomembno nam je, da se stalno izboljšujemo in stremimo k odličnosti. Za ta namen se stalno izobražujemo (doktorat iz psihologije osebnosti, specialistični študij psihoterapije, izobraževanja iz širokega področja psihologije dela in organizacije…) in iščemo nova orodja, ki vam bodo omogočila doseganje ciljev. Pri tem sodelavci uporabne psihologije orodja ustvarjamo ter jih vedno tudi preizkusimo. Verjamemo, da lahko podpiramo vaš razvoj le, če smo tudi sami imeli praktično izkušnjo.

NAŠ TIM

Jan Kovačič

Jan Kovačič

Organizacijski psiholog, vodilni svetovalec

Jan je idejni vodja projektov in tima uporabna psihologija. Je specialist za razvoj osebnostnih potencialov, ki pri svojem delu zasleduje moto »Dobrim pomagam biti še boljši.« Največkrat se pojavi v vlogi coacha in izobraževalnega trenerja na teme povezane z emocionalno inteligentnostjo, medosebnimi odnosi, transakcijsko analizo, učinkovito komunikacijo in vodenjem.

Trenutno je doktorski študent iz področja psihologije osebnosti na Univerzi v Ljubljani. Poleg univerzitetnega študija psihologije je zaključil tudi specialistični študij psihoterapije transakcijske analize na IPSA inštitutu. Kot coach je vključen v stalno supervizijo pri certificiranem supervizorju iz organizacijske transakcijske analize iz Nizozemske. S tem skrbimo za stalen strokovni razvoj, da smo vedno lahko na voljo našim poslovnim partnerjem.

V zadnjih treh letih je vodil več kot 300 izobraževalnih dogodkov in sodeloval s približno 1500 udeleženci, ki so se udeležili različnih treningov in delavnic. Poleg vseh izkušenj najbolj ceni priložnost, da se vedno znova uči tudi od udeležencev in s tem bogati svoje izkušnje. 

E: jan@uporabna-psihologija.si

dr. Sabina Đuvelek

dr. Sabina Đuvelek

Organizacijska psihologinja, senior svetovalka

Sabina se strokovno ukvarja s coachingom in razvojem programov, ki spodbujajo proaktivnost in učinkovitost. Osredotoča se na strateški razvoj, vključno s konceptualizacijo in implementacijo novih projektov. Je doktorica humanistike, smer aplikativne psihološke študije. V okviru doktorskega študija in raziskovanja je poučevala učinke coachinga na delovno zavzetost, emocionalno inteligentnost in učinkovitost pri delu. Dela kot vodja mreže internega coachinga na Petrolu d.d. in je odgovorna za razvoj mreže coachev s poudarkom na ‘perfromance’ coachingu. S pomočjo mreže coachev spodbujajo odličnost zaposlenih in prevzemanje odgovornosti za lasten razvoj.

Pred tem je bila strokovna direktorica Zavoda Ypsilon. Zadolžena je bila za strateški razvoj organizacije, razvoj novih projektov in sodelovanje s poslovnimi partnerji ter nacionalnimi in evropskimi organizacijam. Sabina je tudi pobudnica številnih projektov, ki omogočajo mladim tako osebni kot tudi karierni razvoj, kot npr. izobraževalni program “Y.business” in vseslovenska akcija “Slovenija – mentorska država”. V 2016 je bila kot ena od perspektivnih mladih iz Slovenije izbrana za sodelovanje v programu “Tech Innovation & Entrepreneurship Fellowship Program”, v okviru katerega se je udeležila izmenjave v Chicagu, kjer je delala in se učila v organizaciji “Network for Teaching Entrepreneurship”.

E: sabina@uporabna-psihologija.si

Suzana Kočevar Jamnik

Suzana Kočevar Jamnik

Svetovalka, stalna zunanja sodelavka

Suzana je predhodno diplomirala iz managementa in razvoja človeških virov, trenutno pa je absolventka študija psihologije ter piše zaključno delo na področju obrambno-varovalnih mehanizmov. Strokovno se ukvarja s psihologijo komuniciranja in medosebnimi odnosi delovnem mestu.

Suzana je svetovalka – stalna zunanja sodelavka, ki pri svojem delu vključuje različne izkušnje iz korporativnega in podjetniškega okolja. Je coachinja CP2, ki poleg coaching kompetenc s katerimi vas bo opolnomočila, da svoje izzive spremenite v priložnosti, združuje še znanja iz nevrolingvističnega programiranja in logoterapije.

E: suzana@uporabna-psihologija.si

Ana Furlani

Ana Furlani

Organizacijska psihologinja, svetovalka, stalna zunanja sodelavka

Ana je magistra psihologije in coachinja CP2, ki ima bogate izkušnje iz kadrovske psihologije in razvoja kadrov. Pri svojem delu se zaveda, da smo ljudje tisti, ki ustvarjamo priložnosti in dosegamo rezultate, zato vedno izhaja iz ljudi in poskuša razumeti tako osebni, kot poslovni vidik.

Ana je svetovalka – stalna zunanja sodelavka, ki pri svojem delu vključuje različne pristope. Povezuje znanja iz uporabne psihologije z znanji transakcijske analize in jih kot kadrovska svetovalka usmerja v podporo vseh zaposlenih, saj le opolnomočeni zaposleni uresničijo svoje potenciale in zagotovijo presežne vrednosti.

E: ana@uporabna-psihologija.si

Laura Bavdek

Laura Bavdek

Psihologinja, zunanja sodelavka

Laura je psihologinja, ki se ukvarja z izboljšanjem kakovosti življenja, odnosov in dela. Uporabna psihologija ji pomeni uspešno reševanje življenjskih izzivov, učenje novih veščin in načinov spoprijemanja s situacijami.

E: laura@uporabna-psihologija.si

imate vprašanje?
pišite nam.

Veseli bomo vsakega kontakta in se potrudili, da vam odgovorimo,
vas povabimo na kavo ali čaj in ustvarimo okoliščine za uspešno partnerstvo.

Uporabna psihologija, Jan Kovačič s.p.
Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

Jan Kovačič, univ. dipl. psih.
specializant psihoterapije transakcijske analize

Ljubljana, Slovenija

Mobi: 031-753-802 
E-pošta: jan@uporabna-psihologija.si

 

Naziv: Uporabna psihologija, Jan Kovačič s.p.
Davčna številka: SI73977977
Matična številka: 8604789000
TRR odprt pri NKBM: SI56 0400 1004 7283 512

 

V podjetju tesno sodelujemo tudi z drugimi strokovnjaki in strokovnimi združenji:
Društvo psihologov Slovenije in Društvo študentov psihologije Slovenije
Inštitut za integrativno psihoterapijo in društvom Sinta v okviru SKZP
Slovenskim coaching združenjem
Spletnim portalom Siol s kolumno v okviru rubrike Siol plus

Center za psihodiagnostična sredstva, d.o.o. in Taktika plus d.o.o.
Platformo IXLY za e-coaching in e-testiranje.